Projekt kulinarny "Powiat stalowowolski od kuchni" podsumowano w Miejskim Domu Kultury w Stalowej Woli.
Gotowanie jako pomoc w przeżyciu Wielkiego Postu? Na taki pomysł wpadli parafianie z Połczyna.
Kulinarny projekt realizuje stalowowolski powiat. Do współpracy włączyły się gminy Pysznica, Zaleszany, Zaklików i Radomyśl nad Sanem.
6. Piknik Rodzinny: "Wyruszamy w świat z »Nadzieją«", odbył się w sobotę 24 czerwca w parku Słowackiego przy Bielskim Centrum Kultury i jak co roku, mnóstwem atrakcji, przyciągnął prawdziwe tłumy!
Warsztaty ogródkowe, kulinarne, bank czasu i wolontariusze – mieszkańcy planują budżet śródmiejskiego Domu Kultury.
Wielki Tydzień oprócz duchowego wymiaru niesie za sobą szereg przygotowań. Opowiadali o nich uczestnicy projektu "Lubocheński powrót do tradycji…" realizowanego przez Centrum Tradycji Kulinarnych gminy Lubochnia pod opieką etnografa Michała Pająka.
Fundacja Kultury Ziemi Sandomierskiej wpadła na nowy pomysł, który ma zadowolić kulinarne gusta turystów odwiedzających Sandomierz.
Mają wykłady, zajęcia plastyczne, muzyczne, teatralne, kulinarne, ćwiczenia sportowe i lekcje samoobrony, spotkania o zdrowiu. Szukają zapomnianych tradycji, obrzędów. I na pewno się nie nudzą.
Wspaniałe zapachy unosiły się w pracowni - kuchni Warsztatu Terapii Zajęciowej w Dobroszycach. Podopieczni Caritas rywalizowali w umiejętnościach kulinarnych i zmierzyli się ze swoimi niepełnosprawnościami.