Mówi Anna Leszczyńska-Rożek, redaktor działu kobiecego w "Gościu Niedzielnym".
Każdy ma swoje ulubione. Ale nawet te najbardziej szanowane w końcu nie wytrzymują.
Języki obce, zajęcia sportowe, nauka gry na instrumencie, taniec… Wszystko upchane w grafik tygodniowy, po lekcjach w szkole. Czy twoje dziecko ma czas na zabawę?
Soczewica staje się coraz bardziej popularna w daniach obiadowych, sałatkach i w postaci past na kanapki.
Choć w czasach starożytnych dziką marchew ceniono głównie ze względu na jej aromatyczne liście i nasiona, z czasem odkryto też smakowe i odżywcze walory korzenia.
Jest wieloskładnikowa i ma wyraźnie kwaskowaty smak, jaki nadają jej kiszone ogórki i kapusta. Może być podawana jako osobne danie lub główny dodatek do mięsa.
Dobrze nam znana złocistopomarańczowa kurka to pieprznik jadalny. Jeden z najbardziej popularnych i często wykorzystywanych grzybów w naszej kuchni.
Czy aby być zdrowym, trzeba wprowadzać do codziennego menu egzotyczne produkty o niezwykłym działaniu?
Truskawki najlepsze są zaraz po zerwaniu z krzaczka.
Reformatorka i szanowana celebrytka żyjąca w drugiej połowie XIX wieku. Wkład Lucyny Ćwierczakiewiczowej w polską kulturę kulinarną to nie tylko „365 obiadów”, ale też szeroko pojęta działalność edukacyjna i społeczna.