Ich imiona tworzą skrót WiN, czyli z angielskiego „wygrać”, który oddaje wiarę w zwycięstwo miłości. U progu sakramentu małżeństwa deklarują: Chcemy wygrywać w życiu, w kuchni, w niebie.
Niebawem odbędzie się "Dzień otwarty" u józefitek w Tuchowie.
Gdzie rezyduje 36-ciu mistrzów patelni, odznaczonych gwiazdkami w przewodniku Michelina?
Jak zmienia się koło w autobusie, z jaką prędkością może jeździć metro, jak szybko rozładować tramwajowy korek? Na te i inne pytanie będzie można uzyskać odpowiedź podczas wrześniowego święta.
- Władze Gdyni wraz z restauratorami w 2009 roku przygotowały miejski Szlak Kulinarny Centrum Gdyni. Jest to atrakcja dla turystów i mieszkańców miasta, którzy pragną zwiedzić Gdynię i przy okazji smacznie zjeść - mówi Katarzyna Gruszka z Agencji Rozwoju Gdyni.
Jaki wpływ na nasz organizm mają buraki, aronia, pokrzywa, czy siemię lniane?
"Kuchnia dwudziestolecia, co i jak jadano", autorstwa Agnieszki Jeż wydana przez wydawnictwo RM, to książka która zainspirowała nas do stworzenia audycji. Zafascynowane Anna Pawelec i Katarzyna Podsiadło opowiadają o lekturze.
Zawsze marzyłem, żeby zajrzeć na „lewą stronę” mojego najbliższego świata.
Czyli jak przygotować patriotyczne potrawy. Proponujemy trzy proste biało-czerwone przepisy kulinarne, które można wykorzystać w swoim świątecznym menu.
Droga na Ostrołękę zaczyna się i kończy McDonaldem. Pod Serockiem kusił nas będzie jeszcze stek z krokodyla. Im dalej od stolicy, tym bardziej swojsko. Od Pułtuska będziemy mogli jeść tylko polskie potrawy serwowane w rodzinnych barach i restauracjach.