Kiedy temperatura za oknem spada, dobrym rozwiązaniem jest ciepły, elegancki płaszcz. Na co zwrócić uwagę przy jego zakupie?
Świeże warzywa, mięso, sery. Bez szkodliwych substancji, z krótkim terminem ważności. Trudne do zdobycia? Odkąd działa wirtualne targowisko – już nie.
Umysł, podobnie jak mięśnie, aby dłużej zachować sprawność, potrzebuje regularnych treningów. Gdzie szukać potrzebnych narzędzi i jak ćwiczyć?
Kąpiel w morzu, jeziorze czy rzece to od lat jedna z ulubionych wakacyjnych rozrywek. Jak wyglądały dawniej stroje kąpielowe i czy zawsze było w nich wygodnie?
Na urlopie lubimy delektować się smakołykami, co może skutkować niemiłą niespodzianką w postaci dodatkowych kilogramów na wadze. Jak tego uniknąć?
Objawy menopauzy mogą być uciążliwe dla kobiet. Które rośliny pomogą w ich łagodzeniu?
W deserach cukier można zastąpić świeżymi lub suszonymi daktylami.
Jak w Polsce przygotować potrawy kuchni koreańskiej, radzi Wioleta Błazucka, vlogerka i autorka książki z przepisami „Pierogi z kimchi”.
Późna jesień i zima to czas delektowania się ciepłymi herbatami. Jakich dodatków użyć, aby wzmocnić i rozgrzać nasz organizm?
Z uśmiechem wspominam lata studenckie w Poznaniu, podczas których jadałam raczej nieskomplikowane i niskobudżetowe posiłki. Studencka kieszeń nie pozwalała na rozwijanie kulinarnych fantazji.