DODANE 15.07.2015 09:58 załącznik
Zdjęcie wykonane w ZOO we Wrocławiu w 2004 roku. Na zdjęciu Ola w zagrodzie kóz. »
Na placach, skwerach, w parkach, a nawet w autobusach – w całej Polsce rozbrzmiewały dzisiaj fragmenty dramatu Stanisława Wyspiańskiego. Ponad 600 km od Bronowic też dało się poczuć klimat „Wesela”.
Jaki powinien być ksiądz? Pytanie wydaje się banalne. A jednak odpowiedź na nie przysporzyła naszym Czytelnikom sporo trudności.
Jeśli chcecie skosztować pysznej jagnięciny to zapraszamy do Koziej zagrody. Postaramy się opowiedzieć o sposobie przygotowania dania z tego mięsa, ale również innych smakołykach rodem z Brennej.
Pomysł na biznes. Po opuszczeniu miejskich murów musieli się uczyć od podstaw, jak żyje się na wsi. W swojej świętokrzyskiej zagrodzie z mleka potrafią zrobić tak smakowite sery, że zachwycają najbardziej wykwintnych smakoszy.
Masz swój herb? Teraz możesz go już powiesić w Izbie Tradycji Szlachty Zaściankowej ziemi tarnobrzeskiej i sandomierskiej, która właśnie została otwarta w karczmie „Jandura” w Trześni, w gminie Gorzyce.
#EwangeliarzOP ll 4 maja 2020 ll J 10, 11-18
Po opuszczeniu miejskich murów musieli się uczyć od podstaw, jak żyje się na wsi. W swojej świętokrzyskiej zagrodzie z mleka potrafią zrobić tak smakowite sery, że zachwycają najbardziej wykwintnych smakoszy.
W Tarnobrzegu powstanie Choinkowa Zagroda, w której swoje drugie życie znajdą żywe bożonarodzeniowe drzewka.
O kozich serach było już dużo, ale teraz o tym, jak można je wykorzystać w kuchni. Zajrzymy ponownie do Koziej zagrody, gdzie powstają pyszne dania na bazie koziego sera.