Zwykle kojarzą się z deserem. Przygotowane na słono zaskoczą smakiem.
Całą jesień w sklepach dostępna jest dynia. Różne jej smaki, kolory i kształty zachęcają do testowania nowych, ciekawych dań. Jednym z nich jest tarta na cieście drożdżowym.
Chrupiące wytrawne ciasteczka to dobry zamiennik niezdrowych czipsów, które są dość popularną przekąską podczas spotkań towarzyskich.
Choć przepis na ciasto francuskie wydaje się prosty, dużo czasu i energii wymaga wielokrotne wałkowanie go na cienkie warstwy i schładzanie w lodówce.
Chodzi o pokrzywę i podagrycznik.
Moja koleżanka Brigide dała mi przepis na ten sezonowy przysmak niemiecki, który do dziś robię jesienią, bo o tej porze roku smakuje najlepiej.
Choć nastrój jeszcze świąteczny, za kilka dni rozpocznie się czas karnawałowych balów, imprez i spotkań towarzyskich.
Czas przygotowania: 45 minut Ilość: 10–12 bułeczek