Zwykle kojarzą się z deserem. Przygotowane na słono zaskoczą smakiem.
Całą jesień w sklepach dostępna jest dynia. Różne jej smaki, kolory i kształty zachęcają do testowania nowych, ciekawych dań. Jednym z nich jest tarta na cieście drożdżowym.
Chrupiące wytrawne ciasteczka to dobry zamiennik niezdrowych czipsów, które są dość popularną przekąską podczas spotkań towarzyskich.
Chodzi o pokrzywę i podagrycznik.
Choć przepis na ciasto francuskie wydaje się prosty, dużo czasu i energii wymaga wielokrotne wałkowanie go na cienkie warstwy i schładzanie w lodówce.
Moja koleżanka Brigide dała mi przepis na ten sezonowy przysmak niemiecki, który do dziś robię jesienią, bo o tej porze roku smakuje najlepiej.
Choć nastrój jeszcze świąteczny, za kilka dni rozpocznie się czas karnawałowych balów, imprez i spotkań towarzyskich.
Czas przygotowania: 45 minut Ilość: 10–12 bułeczek