W ramach Zielonego Targu w Technicznym Ogrodzie w Gorzycach odbyły się warsztaty o tematyce ekologicznej i przyrodniczej. Przyznano również nagrody w Gminnym Konkursie Ekologicznym.
Ekologiczna żywność i produkty zero-waste na targach w Katowicach.
Ruszyła II edycja Międzynarodowego Forum Ekologicznego w Kołobrzegu.
Tradycyjne sery i wędliny, ekologiczne jaja, świeże owoce, warzywa i zioła - na Targu Jesiennym jest w czym wybierać!
Utworzenie Ekobazaru, innowacje i udoskonalenia w produkcji zdrowej żywności - to niektóre efekty działań klastra "Dolina ekologicznej żywności", stworzonego dla rozwoju rolnictwa ekologicznego we wschodniej Polsce.
Co może zrobić student w wolnym czasie, gdy ma pasję? Okazuje się, że wiele rzeczy, które można było zobaczyć na pierwszych targach zorganizowanych przez UMCS pod hasłem "Przystanek sztuka".
Chleb pielgrzyma, benedyktynka czyli nalewka od siedmiu boleści, szale z wielbłądziej sierści, ikony i setki innych produktów wytwarzanych zgodnie z pradawnymi recepturami będzie prezentowanych na I Międzynarodowych Targach Wyrobów Klasztornych w Bierzwniku (Zachodniopomorskie).
Na kołobrzeskim Skwerze 750-lecia wyrosła średniowieczna osada. W czasie weekendu można tu spotkać kowala, powroźnika, browarnika, garncarzy albo mincerza. Wszystko po to, by „dotknąć historii”.
W Centrum Expo Kraków zainaugurowano dzisiaj czterodniowe 23. Międzynarodowe Targi Książki. Goście targowi, wśród nich wiele młodzieży przyjeżdżają licznie, nie tylko z Krakowa.
Od siedmiu lat Powiat Świdnicki organizuje Targi Zdrowej Żywności i Produktu Regionalnego - w tym roku od 7 do 8 września.