Wydaje się, że wszystko jest jasne. Z przepisu odczytujesz składniki, wrzucasz wszystko do miski, mieszasz i... nic z tego nie wychodzi.
O diecezjalnych przygotowaniach do Światowych Dni Młodzieży w 2016 roku w Krakowie opowiada ks. Rafał Grzelczyk, diecezjalny duszpasterz młodzieży i koordynator ŚDM w diecezji, w rozmowie z Agnieszką Kocznur.
Drezdeński „stollen” to ciasto bożonarodzeniowe, wyglądające jak płaski chleb. Raz w roku niemieccy cukiernicy pieką największy stollen na świecie.
Pomysł był prosty - kto może, piecze ciasto, a potem przed kościołem robimy wielki kiermasz. Uzyskane pieniądze przeznaczono na wyprawki szkolne dla dzieci.
Przepis jest bardzo prosty. Ciasto można piec z różnymi sezonowymi owocami przez cały rok.
Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków, ale jak upiec doskonałe ciasto i sprawić, by pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością?
Mieszkańcy DPS na os. Sportowym zaprosili mieszkańców Nowej Huty i całego Krakowa na dzień otwarty ośrodka. Poczęstowali wszystkich ciastami i kiełbaskami z grilla.
Fasola z Wrzaw posmakowała Belgom.
Moja koleżanka Brigide dała mi przepis na ten sezonowy przysmak niemiecki, który do dziś robię jesienią, bo o tej porze roku smakuje najlepiej.
Ciasto ze śliwkami należy do moich ulubionych. Kiedy trzeba na szybko upiec coś dobrego, zawsze sięgam po ten przepis.