Na Wydziale Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego powstaje pierwsza jadłodzielnia. Będzie można częstować się tym, czego inni mają za dużo, lub oddać żywność, która może się popsuć podczas naszego wyjazdu.
To pierwsze miejsce, gdzie za darmo będzie można poczęstować się żywnością, a także podzielić tym, co nam zbywa.
W Opolu od 1 września działa Jadłodzielnia.
Dwie lodówki i regały jeszcze są puste, ale ekipa jadłodzielni ma nadzieję, że wkrótce się zapełnią. Założenie jest proste: zostaw jedzenie, którego masz za dużo, weź, na co masz ochotę. W Szczecinku rusza foodsharing.
Powstała przestrzeń dzielenia się żywnością. To społeczna lodówka i szafka, które stanęły w Graciarni.
Dwie lodówki i regały są jeszcze puste, ale ekipa jadłodzielni ma nadzieję, że wkrótce się zapełnią. Założenie jest proste: zostaw jedzenie, którego masz za dużo, weź, na co masz ochotę. W Szczecinku rusza foodsharing.
Grupa młodych legniczan wystartowała z ciekawym projektem pomocowym.
To mała budka z szafką na jedzenie oraz lodówką. - Tutaj każdy może podzielić się jedzeniem, a idea jest prosta: nie wyrzucaj! - mówi Rafał Wypior.
Największy ruch na parkingu jest rano, kiedy na półki trafia pieczywo. Ale i potem nie brakuje chętnych do skorzystania z oferty. Asortyment zależy od tego, czym słupszczanie się ze sobą podzielą.