Tarta z nadzieniem przypominającym to do pierogów jest daniem, które świetnie sprawdza się podczas obiadów i kolacji.
Co robić, kiedy spada nasza odporność? Czy istnieją naturalne metody wzmacniające nasz organizm?
Jest jedną z najbardziej popularnych zup w tradycyjnej kuchni polskiej.
Świąteczne menu to – poza mazurkami, babami wielkanocnymi i potrawami z jaj – duża ilość wędlin, kiełbas i szynek. Czasami po tak obfitych ucztach na niektóre specjały nie można już patrzeć, nawet wtedy, gdy wyśmienicie smakują.
Kieszonkowy, naręczny, książkowy – można go nosić wszędzie i odmawiać o każdej porze.
Gdzie spojrzymy, powoli zielenią się drzewa, kwitną krzewy i kwiaty. A może by tak trochę wyczekiwanej wiosny zaprosić do domu?
50–60 sztuk. Czas przygotowania: 1,5 godziny.
W krajach azjatyckich zupy są, podobnie jak u nas, daniem z treściwą zawartością; w Japonii i Chinach wyjada się ją pałeczkami, a płyn wypija prosto z miski.
Z uśmiechem wspominam lata studenckie w Poznaniu, podczas których jadałam raczej nieskomplikowane i niskobudżetowe posiłki. Studencka kieszeń nie pozwalała na rozwijanie kulinarnych fantazji.
Jak przydomowy trawnik zamienić w kwitnącą łąkę?