Kulinarna podróż po Podlasiu.
Jak szybko upiec klasyczny, irlandzki chlebek sodowy?
Oskar Kolberg. Urodzony 200 lat temu wielki polski ludoznawca przez ostatnie 20 lat życia mieszkał i działał w Krakowie oraz jego okolicach. Spoczywa na krakowskim cmentarzu Rakowickim.
Chrupiące, pachnące, lekko słodkie. I wykonane własnoręcznie! Bułeczki drożdżowe, czyli najlepsze śniadanko po… Roratach.
Czyli mega czekoladowy wielki suflet :)
Gdzie otworzono pierwszy, wegetariański sklep mięsny?
Jak przyrządzić domowego hamburgera z wspaniałymi dodatkami, chrupiącym boczkiem i rumianą cebulą?
"Szczęśliwość rajska" znajdzie się w sieci.
Proste do przyrządzenia, ale bardzo smaczne pieczone pierożki z nadzieniem.
Gdy śnieg przykryje ogród czy podwórko, nie tylko sanki, łyżwy, lepienie igloo czy bałwana sprawiają wiele radości. Świetną zabawą jest też obserwowanie ptaków.