Kiedy masz kryzys po długotrwałej izolacji i codziennym gotowaniu wieloskładnikowych dań dla całej rodziny, sprawdź ten przepis.
Deser jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Polecam jego wykonanie zaproponować dzieciom. Będą miały dużą satysfakcję i radość z przygotowania zdrowego, kolorowego i efektownego podwieczorka.
Dawniej popularny w całej Europie, dzisiaj jest przysmakiem głównie u naszych wschodnich sąsiadów. Doskonale gasi pragnienie, ma oryginalny smak.
Zupa jest pierwszym daniem postnym podawanym podczas wieczerzy wigilijnej.
Koniec lata to soczyste owoce. Jednym z najlepszych dojrzewających o tej porze przysmaków są jeżyny leśne lub te rosnące w ogrodach.
Przepis na ocet z jabłek można potraktować jako bazę do eksperymentowania z innymi surowcami, jak zioła, owoce, warzywa, kwiaty.
Ze względu na dużą zawartość cynku, fosforu, potasu i magnezu krewetki uznawane są za afrodyzjak.
W wielu miejscach wypiekane w przydrożnych budach, nieodłącznie kojarzą się z wakacjami nad morzem – choć nie tylko tam można je kupić.
Od kilku lat kasze przeżywają w Polsce renesans. Zasłużenie, bo mają sporo korzystnych dla zdrowia właściwości.
Czwarta rocznica pontyfikatu, zbiegająca się z 82. urodzinami Benedykta XVI wyraźnie zarysowuje specyfikę kursu, jaki wytycza Kościołowi 266 następca św. Piotra.