Czyli o tym, co jadała królowa Bona i jakie kulinarno-wielkopostne zgorszenie wywołał król Stefan Batory.
- Gdyby z Ochodzitej iść za strumyczkiem na południe, można by kulę ziemską wodą opłynąć, ani razu nie stając na grunt stały i wrócić znów na szczyt Ochodzitej - twierdzi Tadeusz Rucki, gawędziarz i artysta z Koniakowa
Chrupiące, pachnące, lekko słodkie. I wykonane własnoręcznie! Bułeczki drożdżowe, czyli najlepsze śniadanko po… Roratach.
Przepis na 6 porcji.
Gdzie otworzono pierwszy, wegetariański sklep mięsny?
Jajecznica jest w Polsce niezwykle popularna, przygotowuje się ją na śniadania czy kolacje z różnymi dodatkami. Szakszuka (shakshuka – tur. bałagan) jest czymś jeszcze więcej.
Prosty i zdrowy przepis naszej Czytelniczki.
Domowy! Więc najlepszy.
Czyli poznaj kojącą siłę ziół.
Grillowane polędwiczki po florencku zwyciężyły podczas 3. Festiwalu Opolskich Smaków. Odwiedzający imprezę zorganizowaną na opolskim Rynku skosztowali w miniony weekend "startujących" w konkursie i wyłonili spośród nich zwycięzcę.