Przepis z książki: Joanna Krzyżanek, Cecylka Knedelek, czyli książka kucharska dla dzieci, Jedność, Kielce 2007
Jest jedną z najbardziej popularnych zup w tradycyjnej kuchni polskiej.
Wzbogaci smak wigilijnego barszczu. Pity bez przegotowania wzmocni odporność w okresie jesienno-zimowym.
Przy jednym stole zasiedli m.in. Cyganie, Łemkowie i Kresowiacy. To już dziesiąta Wigilia Narodów w Gorzowie Wlkp.
Wzorem wielu zachodnich klasztorów sklep z własnymi produktami otworzyli cystersi ze Szczyrzyca.
To lekka, soczysta i rześka w smaku sałatka.
Obiad dla zabieganych.
Wacław Krupiński, krakowski dziennikarz "Dziennika Polskiego", zaprzyjaźniony od lat ze Zbigniewem Wodeckim, dzieli się anegdotami o artyście, które zebrał pisząc książkę o nim.
Plac Generała Maczka w Żaganiu 12 października stał się areną najważniejszego dnia tegorocznych obchodów święta 11. Lubuskiej Dywizji Kawalerii Pancernej (11LDKPanc).
Obyśmy potrafili smacznie łączyć stare przepisy na udane świąteczne i życiowe smaki z nowoczesnością.