Sezon na śliwki trwa. Występujące w wielu odmianach są jednym z najchętniej wykorzystywanych w przetworach owoców.
Słoneczne lato, odpoczynek, urlopy i wyjazdy sprzyjają drobnym przyjemnościom, które możemy serwować naszym bliskim podczas biesiad pod chmurką.
Czy pamięć można usprawnić, wyćwiczyć, ulepszyć? Wiele nowych badań wskazuje, że jest to możliwe.
Odkąd ma swoją Amber, całkowicie się usamodzielniła. Bez niej Natalia Mucha nie wyobraża sobie życia.
Chociaż w sklepach wybór pieczywa jest duży, warto od czasu do czasu spróbować chleba własnego wypieku.
Czas przygotowania: 45 minut Ilość: 10–12 bułeczek
Zanim dziecko popełni samobójstwo, wysyła sygnały, że nie ma już sił do walki z cierpieniem, które dotyka go każdego dnia.
Rodzimych gatunków kasz mamy kilka. Można je wykorzystywać w kuchni codziennie – dla zdrowia i urozmaicenia domowego menu.
Ten jaskrawozielony proszek o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych do dziś jest używany w japońskich ceremoniach herbacianych. Skąd pochodzi matcha i jak się ją zaparza?
Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych. W Polsce przyjęła się dobrze, jest chętnie uprawiana w ogrodach.