Miłośnicy „Ojca Mateusza” mogą liczyć na nową serię przygód detektywa w sutannie. Powstaje też publikacja z sekretami kuchni pani Natalii.
Biblioteka Pedagogiczna w Tarnobrzegu szykuje prawdziwie smakowity tydzień.
W Legnicy powstała pierwsza "hildegardowa" książka kulinarna o polskiej kuchni.
Fascynaci dawnej kultury i folkloru Ziemi Świętokrzyskiej we Włostowie odtworzyli zwyczaje i obrządki związane z ceremoniałem świętokrzyskiego wesela. Podsumowaniem pracy jest efektowny spektakl.
„Nie potrafię być przez pół roku nieustannie szczęśliwy. Mogę być jednak szczęśliwy teraz.”
Produkty z logo „Małopolski smak” trafią do delikatesów „Alma” w całej Polsce.
Człowiek jest jednością. Uroczym "ciałoduchem" stworzonym na Boży obraz i podobieństwo. A prawda, że do serca najlepiej trafia się przez żołądek, nie dotyczy wyłącznie mężczyzn.
203 specjały kulinarne pochodzące z Małopolski znalazły się dotychczas na liście produktów tradycyjnych, prowadzonej przez resort rolnictwa. Województwo to jest też liderem pod względem liczby produktów regionalnych chronionych certyfikatami unijnymi.
Na takie zaproszenie nie można nie odpowiedzieć. W sobotę 23 maja w swoim domu wszystkie niewiasty ugości Maryja.