Polski rynek gastronomiczny dynamicznie rośnie: w dwie dekady jego wartość potroiła się i wynosi 36,6 mld zł. - pisze środowa "Rzeczpospolita".
Stawy, łąki, las, restauracja z doskonałymi daniami rybnymi i spokój od miejskiego zgiełku. To wszystko oferuje Przystanek Stawy, czyli gospodarstwo rybackie w Grębowie.
Restauracje, bary i puby po dwumiesięcznej przerwie powoli wracają do życia. Zgodnie z rządowym, trzecim etapem odmrażania gospodarki lokale gastronomiczne mogą przyjmować już gości.
W pierwszy weekend czerwca turyści w Poznaniu będą mogli taniej wynająć hotel, zapłacić pół ceny za dania w restauracjach oraz za bilety do galerii i muzeów w Poznaniu. Po raz czwarty zorganizowana zostanie wtedy akcja "Poznań za pół ceny".
Wodzisław Śląski wychodzi naprzeciw potrzebom właścicieli restauracji. Za złotówkę od metra kwadratowego miasto wydzierżawi powierzchnię pod letnie ogródki dla lokali gastronomicznych. Udogodnienia wprowadzają też Tychy.
Od września uczniowie będą już mogli kupić w szkole drożdżówki, jednak nie zbyt słodkie i nie takie, które zostały przygotowane z głęboko mrożonego ciasta. Do sklepików wróci kawa. Jednak nadal ważnym elementem żywienia uczniów będą kanapki.
Inwestycje nad Jeziorem Tarnobrzeskim związane z infrastrukturą turystyczną zostały oficjalnie odebrane.
Powoli wracamy do normalnego życia. Znosimy kolejne ograniczenia. Jednak nadal dbajmy o siebie i bądźmy ostrożni! Aktualne zasady na: https://www.gov.pl/web/ koronawirus/ aktualne-zasady-i-ograniczenia
Naukowcy w Olsztynie będą prowadzić badania nad zdrowym odżywianiem i tworzeniem nowych przepisów kulinarnych.
Od rana przy kościele pw. Miłosierdzia Bożego w Zielonej Górze sporo się dzieje! Do wspólnej zabawy na koniec ferii zimowych zaprosiło całe rodziny Katolickie Stowarzyszenie "Ojcostwo Powołaniem". Wciąż można dołączyć!