Czekając na wiosnę, można otoczyć się w domu kwiatami doniczkowymi. Które z nich wybrać do łazienki, aby i tam cieszyć się zielenią?
W kuchni tradycyjnej podaje się go najczęściej ugotowany i z dodatkiem bułki tartej podprażonej na maśle lub jako składnik zupy.
Czas przygotowania: 45 minut Ilość: 10–12 bułeczek
Czas między zimą a wiosną był trudny do przetrwania, dlatego kiedyś wspomagano się różnymi surowcami pochodzącymi z roślin budzących się z zimowego snu.
O ile alkohol i nikotyna jako dwa najczęściej wymieniane przez Polki i Polaków uzależnienia nikogo nie dziwią, o tyle objadanie się jest czymś nowym i zaskakującym.
Pesto klasyczne pochodzi z Włoch i jest rodzajem gęstej pasty przygotowywanej na bazie oliwy, świeżej bazylii i sera typu parmezan, z dodatkiem orzechów piniowych.
Co zrobić, aby wczesną wiosną cieszyć się zielonymi natkami i pędami zrywanymi prosto z parapetu?
Z badań przeprowadzonych przez Główny Urząd Statystyczny w 2020 roku wynika, że 62,3 proc. Polaków ma nadwagę lub otyłość.
Wśród najbardziej popularnych na świątecznym stole wędlin obok szynek i pasztetów pojawia się coraz częściej biała kiełbasa.