Przyjęcia w plenerze mogą być równie atrakcyjne jak te organizowane we wnętrzach. Na co zwracać uwagę podczas ich przygotowywania i jakie wybrać dekoracje?
Sezon na rabarbar przywodzi na myśl najlepsze babcine ciasta zjadane zaraz po wyjęciu z pieca.
Od wiosny do wczesnej jesieni w ogrodach, na łąkach i skraju lasów znaleźć możemy wiele pachnących i cennych dla zdrowia kwiatów. Jak je wykorzystać i jak zachować na zimę?
Popularne na całym świecie małe kluseczki, przypominające w smaku i konsystencji nasze polskie kopytka, pochodzą z Włoch.
Czy lody mogą być zdrową alternatywą dla słodyczy?
Do wyrobu lodów można używać specjalnej maszynki lub foremek, które z wkładem umieszcza się w zamrażarce. Niektóre masy można też mrozić w zamykanych szczelnie pojemnikach.
Napoje te kojarzą się z letnim dniem, kiedy ostudzone wypijało się duszkiem, na koniec wyjadając wszystkie owoce.
Każda okazja jest dobra, aby ograniczyć zużycie plastiku. Dobre zmiany możemy wprowadzać już podczas wakacyjnego grilla czy ogniska.
Wyprzedaże ubrań, butów, torebek i innych akcesoriów trwają, choć lato zaraz się skończy. Tymczasem branża modowa jest w przemyśle jedną z czterech mających katastrofalny wpływ na środowisko.
Obecnie jedna z moich ulubionych zup wakacyjnych. Dotychczas faworytem był buraczkowy chłodnik z jajkiem i koperkiem, ale ostatnio zachwycił mnie smakiem ogórkowy z niecodziennymi dodatkami.