Zdrowe odżywianie wcale nie musi oznaczać dziury w domowym budżecie. Przekonują się o tym uczestniczki zajęć, na które zaprosiła diecezjalna Caritas.
Żywność ekologiczna robi ostatnio na rodzimym rynku zawrotną karierę. Jak grzyby po deszczu wyrastają kolejne gospodarstwa oferujące tradycyjną, zdrową i zgodną z najwyższymi normami hodowlę lub uprawę. Rozwija się także strona marketingowa wszystkiego, co kojarzy się ze zdrowym żywieniem i zdrowym stylem życia.
Nie tylko dla aktywnych.
Zakaz reklamy żywności w mediach, których widownię przynajmniej w połowie stanowią dzieci oraz ograniczenia w treści reklam żywności skierowanych do dzieci przewiduje kodeks, który wprowadziła Polska Federacja Producentów Żywności (PFPŻ).
Z Romanem Kluską, założycielem firmy „Optimus”, a obecnie hodowcą owiec, producentem i propagatorem zdrowej żywności, laureatem tegorocznej Nagrody im. bp. Romana Andrzejewskiego
Producenci żywności proponują konsumentom rozmaite zamienniki cukru. Większość z nich uchodzi za zdrowe lub mniej szkodliwe, ale czy tak na pewno jest?
Stragany z rękodziełami, tradycyjnymi wyrobami, zabawkami dla dzieci, zdrową żywnością i wiele innych atrakcji można było spotkać na Starym Mieście w Lublinie.
Co trzeci Włoch ze strachu rezygnuje z jedzenia niektórych produktów - to nowe, rosnące zjawisko odnotował związek rolników Coldiretti. Jego eksperci zauważyli, że wzrasta liczba konsumentów poszukujących "super-jedzenia", czyli nadzwyczaj zdrowej żywności.
Bo w zdrowym ciele zdrowy duch!
Zdrowe odżywianie wcale nie musi oznaczać dziury w domowym budżecie. Przekonują się o tym uczestniczki warsztatów, na które zaprosiła diecezjalna Caritas.