Koniec lata to soczyste owoce. Jednym z najlepszych dojrzewających o tej porze przysmaków są jeżyny leśne lub te rosnące w ogrodach.
Czas przygotowania: 45 minut + czas schładzania w lodówce. Ilość: średniej wielkości tortownica.
Wakacyjne wędrówki to nie tylko miejsca, ale i smaki często wspominane po latach.
Ładne paznokcie są wizytówką nie tylko zadbanej, ale i zdrowej kobiety. Jak je pielęgnować?
Jeżyny, maliny i jagody kojarzą się z letnimi smakami lasu.
Nieco zapomniana, chrupiąca i trwała, zwana ziemną gruszką czy ziemniakiem wieczności, wraca na nasze stoły jako egzotyczny składnik wielu dań.
Z najnowszych danych Amerykańskiej Akademii Pediatrii wynika, że im dłużej kobieta karmi naturalnie, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że zachoruje na raka piersi.
Ma słodkawy, lekko orzechowy smak i wiele właściwości odżywczych.
Czy świadome wybory i umiar w zakupach to recepta na ograniczenie zalewającej nas fali plastikowych śmieci?
Smak i zapach tej aromatycznej mieszanki komponujemy sami – wszystko zależy od ziół, jakie wybierzemy.