Karp pojawia się na wigilijnym stole w wielu polskich domach. Co wiemy o tej smacznej i przyrządzanej na wiele sposobów rybie?
50–60 sztuk. Czas przygotowania: 1,5 godziny.
Choć do świąt Bożego Narodzenia zostało jeszcze sporo czasu, niektóre wypieki można przygotować już teraz. Dzięki temu przed Wigilią w kuchni będzie mniej pracy.
Czym wzbogacić monotonny jadłospis? Dobrym pomysłem jest wprowadzenie większej ilości roślin strączkowych, orzechów, zbóż i nasion.
Zamiast pracować do późnej nocy, sprzątać na ostatnią chwilę i gorączkowo biegać po sklepach, przemyśl spokojnie wszystko i zaplanuj.
Producenci żywności proponują konsumentom rozmaite zamienniki cukru. Większość z nich uchodzi za zdrowe lub mniej szkodliwe, ale czy tak na pewno jest?
Całą jesień w sklepach dostępna jest dynia. Różne jej smaki, kolory i kształty zachęcają do testowania nowych, ciekawych dań. Jednym z nich jest tarta na cieście drożdżowym.
Jak rozgrzać zziębnięty organizm po całym dniu pracy? Jest kilka domowych sposobów na to, aby po powrocie do domu otulić się ciepłem.
Czy w dobie internetu i cyberprzemocy w polskich szkołach dochodzi jeszcze do fizycznego i psychicznego znęcania się rówieśników nad sobą nawzajem?
Z uśmiechem wspominam lata studenckie w Poznaniu, podczas których jadałam raczej nieskomplikowane i niskobudżetowe posiłki. Studencka kieszeń nie pozwalała na rozwijanie kulinarnych fantazji.