Co roku w Przemkowie pszczelarze z Dolnego Śląska dziękują Bogu za zbiory i proszą o błogosławieństwo na dalszy czas pracy w pasiekach
III Forum Pszczelarskie w Stalowej Woli.
Nieodpowiedzialny rolnik wyrządził ogromne szkody w pszczelich rodzinach.
Ten niebywale zdrowy produkt możemy dodawać do wielu wyrobów świątecznych. Do pierników, ale również mięsa i tam gdzie tylko mamy ochotę. Co decyduje o jego niezwykłych prozdrowotnych właściwościach?
Dziękowali za dobre zbiory w pasiekach.Zdjęcia: ks. Tomasz Lis /Foto Gość
Konferencja o leczeniu z wykorzystaniem produktów pszczelich wywołała furorę wśród uczestników VIII Świętokrzyskiego Święta Pszczoły.
U sióstr można kupić miody z ogrodowej pasieki i świąteczne ciasta. 800-letnie opactwo znane jest m.in. z karpi sprzedawanych przed Bożym Narodzeniem.
300 zainteresowanych tematem pszczelarzy, weterynarzy i naukowców wzięło udział w tegorocznym spotkaniu.
Rejony janowskie i gór świętokrzyskich to niemalże miodowy raj, w którym z dużym powodzeniem gospodarują pszczelarze, kultywując wieloletnie tradycje bartnicze.
W tym roku wzięło w nim udział 300 zainteresowanych tematem pszczelarzy, naukowców i weterynarzy.