Dawniej ludzie mieli dostęp do warzyw zbieranych na bieżąco i tych, które łatwo było przechowywać. Obecnie coraz bardziej zaawansowane techniki upraw oraz import spowodowały, że markety mają zbliżoną ofertę przez cały rok. Czy warto z niej korzystać?
Oprócz garnków, patelni i sztućców są tam też palety, pędzle i płótna. Wyszedł stamtąd niejeden Rembrandt, Vermeer, Caravaggio, a nawet... Matka Boża.
Mary Roach, Ale kosmos!, Znak, Kraków 2011 ss. 324
– W zasadzie jadam tylko nasze potrawy. Polska kuchnia, i to w każdym wymiarze, jest doskonała – przekonywał Grzegorz Russak.
U sióstr józefitek 21 lutego to dzień otwartych drzwi.
"Śląskie od kuchni" - pod takim hasłem wydano właśnie książkowy przewodnik po produktach tradycyjnych z woj. śląskiego. Wśród 143 smakołyków są nie tylko znane rolady oraz rosół z nudlami (makaronem), ale i grochówka po częstochowsku czy flaki po cieszyńsku.
Przepis na domową kostkę rosołową w granulkach.
Kiedy rok temu grupa młodych osób z Krakowa wychodziła po raz pierwszy z jednym garnkiem zupy na Planty, nikt nie spodziewał się, że ta inicjatywa rozwinie się na taką skalę.
Wernisaż wystawy.
DODANE 02.07.2020 06:30 załącznik
Smaczna i Zdrowa - Kuchnia Grecka »