Dobrze dobrany zestaw przypraw może ożywić każdą potrawę. Jakie mieszanki warto wypróbować?
Tłuste smarowidło z chrupiącymi skwarkami na pajdzie chleba z dodatkiem kiszonego ogórka to jedna z ulubionych przekąsek domowych i tych serwowanych w większości restauracji ze swojskim jadłem.
Zaburzenia snu to jedna z najczęściej pojawiających się przypadłości. Jak sobie z nią radzić?
Tym razem do rąk czytelników trafi krążek z księgami Kapłańską, Liczb i Powtórzonego Prawa.
Jest dobrym rozwiązaniem, jeśli chodzi o proste ciasto, które można zrobić w kilkanaście minut. Aby babka była smaczna, wystarczy upieczone w podłużnej formie ciasto polać lukrem przygotowanym z soku cytrynowego i cukru pudru.
Dzięki wydaniu przepisów, które są… zabytkami kulinarnymi, możliwe jest dziś skosztowanie potraw staropolskiej, sięgającej XVI wieku, kuchni.
W czasie infekcji warto sięgnąć po sprawdzone przepisy na domowe specyfiki. Jak wspierać organizm w walce z przeziębieniem?
Jest przetworem dość rzadko goszczącym na naszych stołach. Przygotowaną własnoręcznie aromatyczną konfiturę można wykorzystywać na wiele sposobów, np. jako dodatek do naleśników, omletów czy herbaty.
O herbatnikach kojących nerwy i wywołujących dobre samopoczucie słyszałam wielokrotnie i czytałam w licznych opracowaniach zawierających przepisy św. Hildegardy.
Po raz pierwszy jadłam je przygotowane przez starszą Hinduskę według domowej, a nie restauracyjnej receptury.