Po raz pierwszy jadłam je przygotowane przez starszą Hinduskę według domowej, a nie restauracyjnej receptury.
Naleśniki to jedno z bardziej uniwersalnych dań, które bardzo lubią dzieci.
Pojawia się coraz częściej w sklepach i restauracjach. Czy jest odżywcza i jak ją przygotować?
Choć truskawki kojarzą się raczej ze słodkimi i orzeźwiającymi przysmakami, można je dodawać także do potraw wytrawnych.
Zapach kwiatów czarnego bzu można zamknąć w słoikach w postaci pysznego syropu. Jest aromatyczny, z lekką nutą cytrusową i korzenno-waniliową.
Zupa jest pierwszym daniem postnym podawanym podczas wieczerzy wigilijnej.
Śledzie z różnymi dodatkami, podawane w wersji pikantnej i na słodko, są bardzo popularne jako przekąska w naszej rodzimej kuchni.
Kojarzą się głównie z daniem mięsnym, ale ciekawym wariantem jest też ich jarska wersja. Można je robić z dodatkiem różnego rodzaju gotowanych lub surowych warzyw (kalafior, papryka, seler).
Choć ich nazwa pochodzi z niemieckiego obszaru językowego, są znane także w innych krajach.
Ilość: 4 porcje Czas przygotowania: ok. 30 minut