Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
Potraw z 16 europejskich regionów będzie można spróbować podczas 6. festiwalu "Europa na widelcu", który w dniach 4-8 czerwca odbędzie się we Wrocławiu. W tym roku zaplanowano też święto szparaga i truskawki oraz prezentacje europejskich piw.
Proste do przyrządzenia, ale bardzo smaczne pieczone pierożki z nadzieniem.
Jak przyrządzić domowego hamburgera z wspaniałymi dodatkami, chrupiącym boczkiem i rumianą cebulą?
Gdzie otworzono pierwszy, wegetariański sklep mięsny?
Czyli mega czekoladowy wielki suflet :)
Jak szybko upiec klasyczny, irlandzki chlebek sodowy?
Kulinarna podróż po Podlasiu.
Komiks "Tatariada" o tatarskich tradycjach, rytuałach, przesądach i świętach ukaże się pod koniec 2014. To inicjatywa Muzułmańskiego Związku Religijnego (MZR) w RP. Wydawnictwo ma w przystępny sposób tłumaczyć tatarskie zwyczaje.
Podczas IV Weekendu Kulinarnego Gdyni wyłoniono nowego zwycięzcę konkursu na Gdyński Przysmak. Decyzją Komisji Gdyńskich Smakoszy nagrodę główną otrzymał Przemysław Roman za potrawę – „Ceviche ze śledzia z kaparami w liściu cykorii z grillowanymi z miodem i sezamem krewetkami podawane z jogurtowym sosem koperkowo-tymiankowym”.
Dziesięć małopolskich produktów regionalnych chronionych certyfikatem Unii Europejskiej będzie promowanych podczas kampanii "Zasmakuj w Małopolsce". Prezentację i degustację tych specjałów zaplanowano podczas 20 imprez plenerowych w całym województwie.