Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
Pizzaiolo to kucharz wyrabiający ciasto i piekący pizzę. Autystyczni nastolatkowie z pizzerii PizzAut Nico Acampory będą serwować swoje wyroby delegacjom na forum ONZ w Nowym Jorku w czerwcu. Będą też sprzedawać pizzę z food trucków w Italii.
Dla prawie 90 procent Włochów to najważniejszy narodowy symbol ich kuchni.
Emiliana Scarpa, mistrzyni kuchni z Sardynii, triumfowała w Neapolu, zdobywając Trofeo Memorial Rodolfo Sorbillo. Podbiła jury konkursu 5 propozycjami oryginalnych pizz, wśród których znalazła się "Queen Elizabeth".
W Klubowym Centrum Aktywności Dzieci i Młodzieży wrocławskiej Caritas dopiero co oddano do użytku nową kuchnię, a działa już na pełnych obrotach. Dzieci dzisiaj zrobiły tam pyszną pizzę.
Planned Parenthood oferuje swoim pracownikom "pizza party" w zamian za zachęcanie kobiet do zabicia dzieci.
Ks. prof. Szostek opowiada, jak z ks. prof. Hellerem w Waszyngtonie buszowali w bez pospiechu po księgarniach, jedli pizzę i jak leżeli na trawie w pobliżu lotniska, obserwując start potężnych samolotów.
W Neapolu trwają zaawansowane prace nad robotem, który będzie potrafił zrobić pizzę: wyrobić ciasto, ułożyć na placku dodatki i upiec.
Pizza ma być narzędziem propagowania włoskiego smaku i bogactwa diety śródziemnomorskiej, należy ją przygotowywać na oczach klientów, którzy dzięki temu mogą docenić sztukę jej pieczenia - to fragmenty uchwalonego we Włoszech Manifestu Współczesnej Pizzy.
Pizza neapolitańska otrzymała w środę przyznawany przez Unię Europejską certyfikat gwarantowanej tradycyjnej specjalności (GTS), obowiązujący we wszystkich krajach UE. Ma on uchronić ten przysmak przed podróbkami i nie dopuścić, aby jej nieudane warianty sprzedawane były pod tą właśnie nazwą.