Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
Wczesna jesień to czas zbiorów dojrzałych owoców. Do najbardziej popularnych i lubianych należą śliwki.
Teraz, kiedy sezon na pomidory trwa w najlepsze, warto wykorzystywać te czerwone, aromatyczne i zdrowe owoce przy każdej okazji.
Warto przypomnieć przepis na domowy twaróg. Jest łatwy do przygotowania, pod warunkiem że mamy dostęp do świeżego, pełnotłustego (minimum 3,2%) mleka z krótkim terminem ważności.
Letnie sałatki mają tę wielką zaletę, że o tej porze roku możemy je przygotować z tego, co akurat mamy w lodówce lub przynieśliśmy z ogródka.
Nie tylko dzieci czasem lubią zjeść frytki. Rzadko jednak mamy czas, aby zrobić je w domu od początku do końca, z prawdziwych ziemniaków.
Czy jest możliwe ugotowanie domowego bulionu z kostki lub pasty przygotowanej samodzielnie? Bez ulepszaczy smaku i zapachu, wzmacniaczy, tłuszczu palmowego, barwników i regulatorów kwasowości?
Skoro część z nas piecze w domu chleb i bułki, warto spróbować orzechowych smarowideł do pieczywa.
W tym czasie warto od czasu do czasu wrócić do praktyki poszczenia o chlebie i wodzie. Podajemy sprawdzone przepisy na pyszne pieczywo, które można z łatwością upiec we własnej kuchni.
Eksperymentując ostatnio w kuchni z różnego rodzaju pastami z roślin strączkowych, sięgnęłam wreszcie po groch.
Kiedy jest nieco więcej czasu z rana, warto zjeść porządne śniadanie. To dobra baza na cały dzień.