Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
Choć wydaje się skomplikowana w przygotowaniu, jest prostą i pożywną zupą, która kojarzy się z wakacjami nad morzem czy jeziorem. Co kraj, to inny sposób przyrządzania tego ciągle jeszcze u nas niedocenianego dania.
Śledzie z różnymi dodatkami, podawane w wersji pikantnej i na słodko, są bardzo popularne jako przekąska w naszej rodzimej kuchni.
Zupa jest pierwszym daniem postnym podawanym podczas wieczerzy wigilijnej.
Są na naszych stołach bardzo lubianą przekąską lub dodatkiem do dań głównych.
To nieco inne wypieki niż nasze tradycyjne pierniki. Można je kupić na jarmarkach świątecznych w Niemczech.
Słodkie przysmaki z makiem to potrawy, które najczęściej pojawiają się na stołach podczas świąt Bożego Narodzenia.
Karp to ryba kojarzona w Polsce głównie ze świąteczną kuchnią. Najczęściej podawany jest podczas kolacji wigilijnej w postaci smażonych w bułce tartej kawałków (dzwonki).
Choć do świąt Bożego Narodzenia zostało jeszcze sporo czasu, niektóre wypieki można przygotować już teraz. Dzięki temu przed Wigilią w kuchni będzie mniej pracy.
Cieszą nie tylko smakiem. Pięknie udekorowane mogą stanowić aromatyczną ozdobę choinki bożonarodzeniowej.
Kiedyś często podawany był do zwykłego obiadu. Suszone owoce mają dużą dawkę witamin A i B oraz żelaza, więc zimą warto korzystać z ich dobrodziejstw.