Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
Nazywane jest zielonym złotem, w Meksyku bywa używane zamiast masła.
Co zrobić, kiedy siedząc za świątecznie zastawionym stołem, zorientujemy się, że w tym roku przesadziliśmy z ilością ugotowanych na twardo jaj?
Kiedy jest nieco więcej czasu z rana, warto zjeść porządne śniadanie. To dobra baza na cały dzień.
Eksperymentując ostatnio w kuchni z różnego rodzaju pastami z roślin strączkowych, sięgnęłam wreszcie po groch.
Skoro część z nas piecze w domu chleb i bułki, warto spróbować orzechowych smarowideł do pieczywa.
Warto przypomnieć przepis na domowy twaróg. Jest łatwy do przygotowania, pod warunkiem że mamy dostęp do świeżego, pełnotłustego (minimum 3,2%) mleka z krótkim terminem ważności.
Choć wiadomo, że zdrowy i wspomaga w przeziębieniach, grypach i innych infekcjach, ze względu na swój zapach jest traktowany różnie.
Rośliny strączkowe w naszej kuchni to głównie dodatek do dań jednogarnkowych, gulaszów, zup i gęstych polewek.
Świąteczne menu to – poza mazurkami, babami wielkanocnymi i potrawami z jaj – duża ilość wędlin, kiełbas i szynek. Czasami po tak obfitych ucztach na niektóre specjały nie można już patrzeć, nawet wtedy, gdy wyśmienicie smakują.
Pomoc dla Ukraińców przechodzi wyobrażenie. Ludzie otwierają mieszkania, organizują zbiórki. Pomoc wysyłana jest także na granicę.