Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
Kiedyś, podczas studiowania daleko od domu, wspomagałam z moją współlokatorką leczenie paskudnego przeziębienia domową konfiturą z aronii i syropem z pędów sosny.
Marchew to jedno z najbardziej popularnych u nas warzyw. Duszona, dodawana do zup czy pieczona ma lekko słodkawy smak. Łatwo go zmienić, kisząc to wartościowe warzywo.
Kiedyś na wsiach nazywana była majową zupą.
Skoro część z nas piecze w domu chleb i bułki, warto spróbować orzechowych smarowideł do pieczywa.
Eksperymentując ostatnio w kuchni z różnego rodzaju pastami z roślin strączkowych, sięgnęłam wreszcie po groch.
Kiedy jest nieco więcej czasu z rana, warto zjeść porządne śniadanie. To dobra baza na cały dzień.
Mleko jest ważnym składnikiem naszej diety niezależnie od wieku.
Popularne u nas kiszenie ogórków czy kapusty dalej jest na czasie. Dobrze sprawdza się w czasie jesiennych i zimowych zawieruch, kiedy nasz organizm domaga się witaminy C.
Warto już teraz rozejrzeć się za krzewem dziko rosnącego czarnego bzu.
Ten powszechnie występujący chwast ma wiele zastosowań w kuchni.