Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
Marynaty to dobry sposób na przygotowanie smacznych i wartościowych dodatków do dań mięsnych, serów, humusów czy kanapek.
Wczesna jesień to czas zbiorów dojrzałych owoców. Do najbardziej popularnych i lubianych należą śliwki.
Jajecznica jest w Polsce niezwykle popularna, przygotowuje się ją na śniadania czy kolacje z różnymi dodatkami. Szakszuka (shakshuka – tur. bałagan) jest czymś jeszcze więcej.
Kiedyś, podczas studiowania daleko od domu, wspomagałam z moją współlokatorką leczenie paskudnego przeziębienia domową konfiturą z aronii i syropem z pędów sosny.
Dawniej popularny w całej Europie, dzisiaj jest przysmakiem głównie u naszych wschodnich sąsiadów. Doskonale gasi pragnienie, ma oryginalny smak.
Marchew to jedno z najbardziej popularnych u nas warzyw. Duszona, dodawana do zup czy pieczona ma lekko słodkawy smak. Łatwo go zmienić, kisząc to wartościowe warzywo.
Połączenie jabłka z chrzanem na pierwszy rzut oka może wydawać się dziwne, a już zupa krem z obu tych składników stanowi intrygujące danie, którego warto spróbować.
Tę smaczną przekąskę przygotowuje się tak szybko jak omlet czy ciasto na naleśniki.
Teraz, kiedy sezon na pomidory trwa w najlepsze, warto wykorzystywać te czerwone, aromatyczne i zdrowe owoce przy każdej okazji.
W wielu miejscach wypiekane w przydrożnych budach, nieodłącznie kojarzą się z wakacjami nad morzem – choć nie tylko tam można je kupić.