Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
Utratę pamięci można odwrócić, zwiększając spożycie pokarmów bogatych we flawonole - takich, jak zielona herbata, jabłka i jagody - informuje pismo "PNAS".
Jak stosować tzw. dietę hildegardową? Co służy naszemu zdrowiu, a co je niszczy? Na te i inne pytania odpowie 16 listopada w kawiarni Agere Contra Elżbieta Ruman, założycielka Centrum św. Hildegardy z Bingen w Józefowie.
Dieta bogata w białko, cynk i niacynę oraz uboga w tłuszcze nasycone sprawia, że naczynia krwionośne są bardziej elastyczne - wynika z izraelskich badań zaprezentowanych podczas Europejskiego Kongresu Otyłości (ECO) w Maastricht w Holandii.
Gośćmi specjalnymi wykładu z cyklu "Duchowość dla Warszawy" będą: ks. Krzysztof Gajos SAC - rekolekcjonista i duszpasterz oraz Marzena Szymczak - dietetyk. Transmisja online na warszawa.gosc.pl.