Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
Poniedziałek Wielkanocny jest zwykłym dniem pracy w dużej części Hiszpanii.
Czas wakacji i urlopu to nieustanny progres. Poznajemy nowe doznania, klimaty, smaki. Wędrujemy, wyciszamy się, opada napięcie. Jak gąbka chłoniemy otaczającą nas rzeczywistość. Rozwijamy się.
O pszennych rogalikach - przysmaku królowej Jadwigi, pierwszej polskiej książce kucharskiej, wykwintnym smaku mięsa tura, sekretach sarmackiego stołu można przeczytać w wydanej właśnie książce Mai i Jana Łozińskich pt. "Historia polskiego smaku. Kuchnia. Stół. Obyczaje".
Pełna serdeczności i skromności s. Anastazja, zdradzała sekrety swej kuchni.
- Władze Gdyni wraz z restauratorami w 2009 roku przygotowały miejski Szlak Kulinarny Centrum Gdyni. Jest to atrakcja dla turystów i mieszkańców miasta, którzy pragną zwiedzić Gdynię i przy okazji smacznie zjeść - mówi Katarzyna Gruszka z Agencji Rozwoju Gdyni.
Trwa festiwal "Wilno w Gdańsku". Mieszkańcy Trójmiasta oraz turyści jeszcze do niedzieli mogą delektować się muzyką, sztuką i kuchnią litewską.
Kulinarny konkurs Radia Plus Opole.
Kulinarna podróż po Podlasiu.
Jak szybko upiec klasyczny, irlandzki chlebek sodowy?
Czyli mega czekoladowy wielki suflet :)