Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
Karpie odłowione ze świętokrzyskich stawów razem ze śledziami i dorszem specjalnym „Karpiowozem” dziś wyruszyły do Rzymu, aby po przyrządzeniu przez polskich kucharzy zagościć na papieskim i watykańskich stołach.
Czy w czerwcu karp smakuje jak w Wigilię? O tym można było się przekonać podczas kilku dni, kiedy hodowcy karpia zachęcali mieszkańców regionu do sięgania po smaczną i zdrową polska rybę.
Chyba nie można sobie wyobrazić polskiej wigilii bez potrawy z karpia. Pieczony, wędzony, w galarecie, filetowany czy z ościami właśnie wtedy smakuje najlepiej. Gdzie tkwi świąteczna tajemnica karpia?
O tym dlaczego warto kupić polskiego karpia na wigilijny stół mówi Wacław Szczoczarz.
To nie był łatwy rok dla hodowców karpia. Szacują, że może być około 15 proc. ryb mniej na rynku. Jednak nie powinno ich braknąć na wigilijnym stole.