Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
Jabłka i gruszki dostępne w sklepach w wielu odmianach to znak, że zaczęła się jesień. Częściej w kuchni używamy jabłek – czy to na surowo, czy w szarlotkach, czy wreszcie w kompotach, musach i jako dodatek do sałatki.
Choć truskawki kojarzą się raczej ze słodkimi i orzeźwiającymi przysmakami, można je dodawać także do potraw wytrawnych.
Zielona, słodko-wytrawna sałatka to połączenie wyraźnego, lekko gorzkiego smaku łodyg selera i liści rukoli ze słodkimi owocami: jabłkiem, gruszką i winogronami.
Jest wieloskładnikowa i ma wyraźnie kwaskowaty smak, jaki nadają jej kiszone ogórki i kapusta. Może być podawana jako osobne danie lub główny dodatek do mięsa.
Letnie sałatki mają tę wielką zaletę, że o tej porze roku możemy je przygotować z tego, co akurat mamy w lodówce lub przynieśliśmy z ogródka.
To lekka przystawka wywodząca się z Włoch. W oryginalnej wersji carpaccio przygotowuje się z surowej, pokrojonej w bardzo cienkie plastry wołowiny lub cielęciny.
To lekka, soczysta i rześka w smaku sałatka.
Ostatnio na portalach społecznościowych i Instagramie zagościła moda na drugie śniadanie i zdrowy lunch w słoikach.
Jej kolor ożywi stół, a skład wzbogaci zestaw przekąsek na imprezie.
Przepis otrzymaliśmy od Aleksandry Rutkowskiej.