Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
Przepis przesłała Barbara z Katowic.
Przepis otrzymaliśmy od Marty Zdun ze Skierniewic.
Przepis na jesienną sałatkę nadesłała Marzena Nowojorska.
Przepis otrzymaliśmy od Aleksandry Rutkowskiej.
Jej kolor ożywi stół, a skład wzbogaci zestaw przekąsek na imprezie.
Ostatnio na portalach społecznościowych i Instagramie zagościła moda na drugie śniadanie i zdrowy lunch w słoikach.
To lekka, soczysta i rześka w smaku sałatka.
To lekka przystawka wywodząca się z Włoch. W oryginalnej wersji carpaccio przygotowuje się z surowej, pokrojonej w bardzo cienkie plastry wołowiny lub cielęciny.
Letnie sałatki mają tę wielką zaletę, że o tej porze roku możemy je przygotować z tego, co akurat mamy w lodówce lub przynieśliśmy z ogródka.
Jest wieloskładnikowa i ma wyraźnie kwaskowaty smak, jaki nadają jej kiszone ogórki i kapusta. Może być podawana jako osobne danie lub główny dodatek do mięsa.