Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
Kiedyś na wsiach nazywana była majową zupą.
To będą inne święta pod każdym względem: religijnym, kulinarnym i towarzyskim. Jakie potrawy przygotować z produktów, które w pośpiechu kupimy w pobliskim sklepie spożywczym?
Trwamy w oczekiwaniu na wiosnę i wszelkie nowalijki, które już zaczynają kiełkować w ziemi.
Trudno podczas upałów gotować dwudaniowe, obfite obiady.
Soczewica staje się coraz bardziej popularna w daniach obiadowych, sałatkach i w postaci past na kanapki.
Wzbogaci smak wigilijnego barszczu. Pity bez przegotowania wzmocni odporność w okresie jesienno-zimowym.
Dynia to roczna roślina, która została przywieziona do nas z Ameryki. Jej długie, czepliwe pędy osiągają czasem nawet 10 metrów długości. Kwiaty można zrywać, faszerować i smażyć w cieście na głębokim oleju.
Przepis otrzymaliśmy od Małgorzaty Mroczko-Napiórkowskiej.
Przepis przysłała pani Maria ze Skierniewic.
Przepis otrzymaliśmy od Moniki Sawickiej ze Skierniewic.