Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukiwanie obejmuje wszystkie serwisy
wybierz serwis, który chcesz przeszukać »
W Rybniku sprawdzą w dwóch szkołach, czy w stołówkach marnuje się jedzenie. Badanie będzie objęte opieką naukową Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, a ich realizacja jest częścią projektu StratKIT.
Branża gastronomiczna jest zamknięta już od ponad miesiąca. A restauratorzy poszukują nowych form dotarcia do klienta. Właściciele Restauracji Club 99 w Katowicach wymyślili, że będą serwować jedzenie do samochodów.
Pielgrzymi z całej Europy są zachwyceni gościnnością, z którą spotkali się w rodzinach z Wrocławia i okolicznych miejscowości.
To nie pomysł szalonych ekologów, choć według pomysłodawców, bardzo wydatnie przyczynia się do ochrony klimatu. W Warszawie można już korzystać z aplikacji do oszczędzania jedzenia.
Z Roberto Alborghettim – autorem książki „Przy stole z papieżem Franciszkiem” – rozmawia Ettore Ongis
Związek Śląskich Kobiet Wiejskich po raz 21. zorganizował wystawę stołów wielkanocnych.
Nasz bliźni to członek rodziny, ale też sąsiad, znajomy, osoba spotkana na ulicy. Jak możemy kochać naszych bliźnich naśladując Jezusa?
Zbyt duże ilości jedzenia na świątecznym stole to rzeczywistość wielu polskich domów. W Koszalinie, Słupsku, Kołobrzegu i Szczecinku można wziąć udział w akcji "Podziel się posiłkiem z bezdomnym".
Do schronisk dla bezdomnych w Świdnicy od 26 do 28 grudnia można dostarczyć potrawy, które w nadmiarze przygotowaliśmy na święta.
Jadłodzielnia jest miejscem, gdzie każdy ma szansę uratować jedzenie przed zmarnowaniem. Masz nadmiar - przynieś, masz ochotę na coś do jedzenia - częstuj się. Tutaj bierzesz i dajesz za darmo.